Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

4 БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ВЕЧЕРТА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В МОМЧИЛГРАД

Представители на 4 балкански държави ще участват във вечерта на толерантността, която ще се проведе на 25 юли (вторник). Инициативата е част от 14-ата международна среща на момчилградчани “Момчилград винаги в сърцето ми”, а целта е пред участниците в нея да се представи културата на съседните на България държави. Във вечерта на толерантността ще се включат Албания, Северна Македония, Сърбия и Турция. Албанците ще представят страната си като туристическа дестинация. Представителите на Северна Македония ще покажат фотоси със забележителности в страната си – “Taste life”. Сърбите ще участват с група за автентичен фолклор от община Бабушница. Турция пък ще се представи с музикална формация от град Текирдаг. Индивидуален участник във вечерта на толерантността ще бъде Христо Паскалев – Паскал, който е популярен с изпълненията си на песни на различни езици.
Участие във вечерта на толерантността са потвърдили и представители на дипломатическите мисии на четирите държави.
“Момчилградчани винаги сме били широко скроени и сме приемали различните хора. В нашата община съжителстват в разбирателство различни етноси и религии. Решихме да разширим този кръг, като представим пред участниците в международната среща съседните ни държави. Убедена съм, че хората на Балканите имат повече неща, които ги обединяват, отколкото разделят”, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
Източник: www.momchilgrad.bg

Подобни публикации

Back to top button