Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеопазванеНовиниПрепоръчани

Дванадесети клуб на БмЧК

Дванадесети клуб на Българския младежки Червен кръст бе учреден в Кърджали

Българският младежки Червен кръст (БМЧК) учреди нов клуб в Кърджали, с което броят им в областта става 12, съобщиха от Секретариата на Областен съвет на БЧК в града край Арда.

„Младежите са от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златарев“ и избраха единодушно клубът им да се казва „Златаровци в кауза“. Заедно с тях младежите доброволци в региона вече наброяват близо 250“, каза за БТА директорът на Секретариата на Областен съвет на БЧК Светломира Димитрова. Наставник на клуба е преподавателят от гимназията по туризъм Георги Гарабедян.

Светломира Димитрова допълни също, че членовете на БЧК в областта са близо 3900, като доброволците са около 260 от тях. Дружествата са 76, а от днес клубовете са 12.

На учредителното си събрание новите доброволци се запознаха с приоритетните дейности на областната младежка организация и са планирали дейностите си за 2024 година. Те бяха поздравени от директора на секретариата на областната структура на БЧК Светломира Димитрова, която им пожела здраве, креативност, енергия и страст в реализирането на идеите си.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button