Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Кърджали стана част от Международното рали за ретро и класически автомобили „Марица”

Кърджали стана част от 9-то издание на Международното рали за ретро и класически автомобили “Марица”, което стартира днес от 10 ч. от Пловдивския панаир. Общо 55 ретро и класически возила с екипажите им дефилираха по затворената част на бул. България като спряха пред сградата на Български пощи, идвайки от предходната дестинация по трасето –  Минерални бани.

Сред посрещачите на участниците в ралито бе Тунджай Шюкрю, заместник-кмет на община Кърджали, оказала изключително съдействие по отношение на организацията  на  територията на общината на тази международна проява, с участието на български, турски и гръцки екипажи. Тук бе и областният управител Даниел Делчев.

За безаварийното придвижване на ретроавтомобилите се бяха погрижили и от КАТ-Пътна полиция, които съпровождаха участниците в ралито от влизането в Кърджали, до излизането от него.

В международното рали за ретро и класически автомобили участва за първи път с два екипажа и кърджалийския авто-мото ретро клуб, който бе учреден преди година. Председателят на клуба Стоян Делимихалев изрази специалната си благодарност към община Кърджали за съдействието при организацията на посрещането и изпращането на участниците в ралито.

В   Международното рали за ретро и класически автомобили “Марица” неизменно участва и неговия създател и доайен на ретро-движението у нас Дончо Дончев. По думите му през тази година деветото ретро рали преминава под благотворителна кауза – в помощ на бедстващите след трагичните земетресения в Източна Турция.

Председателят на кърджалийския авто-мото ретро клуб Стоян Делимихалев връчи на Дончо Дончев специална купа в знак на благодарност от членовете на клуба към него за съдействието при учредяването на кърджалийския клуб.

Маршрутът на ретро ралито е Пловдив – Минерални бани – Кърджали – ГКПП „Маказа” – Александруполис – Узункьопрю.

Източник: www.kardjali.bg

Подобни публикации

Back to top button