Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Коледен базар

Коледният базар в центъра на Кърджали ще отвори врати в началото на декември, съобщиха за медиите от общинската администрация.

В 15 дървени къщички с коледна украса местни производители и търговци ще имат възможност да изложат своята продукция – пчелни продукти, млечни изделия, коледни сладки, сувенири, играчки, както и традиционното греяно вино и скара.

И през тази година общината е предвидила две от къщичките да бъдат предоставени с благотворителна цел. В тях детските градини, училищата и социалните услуги в Кърджали ще могат да излагат свои ръчно изработени коледни изделия, които ще се продават с кауза.

БТА припомня, че през миналата 2022 г. каузата на коледния базар бе Габи от Кърджали, която бе с диагноза “Сарком на Юинг” и с необходимост от лечение в чужбина. Събраните тогава средства надхвърлиха 50 000 лв.

От общинското ръководство имат идеята в района на базара, в седмицата преди Коледа, на открита сцена, да бъдат представяни изпълнения на състави от учебни заведения и културни институции. Всекидневно ще звучи и подходяща музика, за да се превърне пространството пред сградата на общинска и областна администрации в коледно градче.

Базарът ще работи до Нова година, като от администрацията канят производители и търговци да се включат в коледния базар, предлагайки продукти и стоки с коледна тематика. Желаещите трябва да подадат заявление в Информационния център на общината до 20 ноември 2023г.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button