Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Най-известният у нас сватбен оркестър е създаден в далечната 1974 година в Кърджали

Най-известният сватбен оркестър в България е създаден в Кърджали през далечната 1974 година в Кърджали. Тогава талантливият кларнетист Ибряма е бил само на 22 години.

„С Нешко Нешев, акордеониста ни, от деца сме заедно. Ние заедно създадохме оркестъра и го развиваме. Бяхме интересни, малки. Натискахме се навсякъде, за да успеем да излезем да посвирим на панаири и навсякъде, където има много публика. За да може да ни видят хората. Малко нахалнички бяхме като млади, но то няма как. И имаше смисъл. Хората, като ни виждаха и казваха, че тия момчета свирят невероятно. Не е много лесно, да знаете. С много труд се постига всичко“, разказва пред всекидневника „Телеграф“ Иво Папазов – Ибряма.

И продължава да говори за оркестър „Тракия“:

„С музикантите работим от много дълги години заедно. Няма по-малко от 30 години стаж някой в оркестъра. Имам колега, който е 50 години вече с мен. Заедно започнахме. Барабанистът е 40 години с мен. Китаристът е над 30. Най-младият в оркестъра е кавалджия, с когото свирим вече 5 години заедно. Той завърши Академията, образован музикант, взех го при мен и така си остана. Оркестър „Тракия“ е школа и много големи музиканти са минали през тази школа. Основното ядро сме 4 човека, с които, както ви казах, от много години сме заедно, за съжаление предишният ни кавалджия почина“,.

На въпрос „Вярно ли е, че вашите концерти не си приличат?“, Ибряма отговаря:

„Ами, разбира се. Иначе няма да съм интересен. Аз обичам да импровизирам и да изненадвам. Даже и колегите си, с които толкова години сме заедно. Така е по-интересно. Аз не мога да стоя на едно място. Докато свиря, ми идват идеи. Ние за програмата даже не можем да се разберем понякога. Защото ние сме я направили, но когато се качим на сцената и става съвсем друго. Няма поред, разбирате ли. Започвам някакви неща, които не сме ги писали. Но пък момчетата са готови за изненади. Ние сме като един футболен отбор – подадат ли паса, трябва да вкараш гола. Не можеш ли ти – аз поемам паса. Така го правим“.

Източник: www.rodopi24.blogspot.com

Подобни публикации

Back to top button