Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Покушението срещу главния прокурор е и атака срещу независимата съдебна власт, смятат кърджалийските прокурори

Прокурори и служители от Окръжна прокуратура и Районна прокуратура – Кърджали излязоха пред сградата на институцията на протест. Така те изразиха отношението си спрямо вчерашния атентат спрямо главния прокурор на  България Иван Гешев.

„Абсолютно недопустимо. Възприемаме го като атака спрямо независимата съдебна власт, част от която е системата на прокуратурата и атака срещу държавността. Изключително сериозно посегателство“, каза ръководителят на Окръжна прокуратура Желязко Стефанов.

На въпрос на журналисти дали прокурорите се чувстват несигурни след служилото се, той отговори, че това е субективно усещане и не може да се ангажира с мнението на всеки един от тях.

Терористичният, според тях, акт, срещу главния прокурор е не само посегателство срещу него, но и срещу държавността, съдебната система и овладяване на нейната независимост, споделят прокурорите.

На 1 май взрив избухна в близост до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се е движел по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button