Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Премиера на “Рождество“

С премиерата на "Рождество“ театърът в Кърджали даде началото на коледната си програма за деца

С премиерата на кукленото представление “Рождество“ Театрално-музикален център – Кърджали постави началото на коледната си програма, каза за БТА директорът на театъра Гълъб Бочуков.

“Рождество” е спектакъл за раждането и живота на  Иисус Христос. Представлението “стъпва” на сказанията от Новия завет, но няма за цел да го тълкува, а да запознае с фактите отпреди две хиляди години, споделят от театъра. И припомнят, че това е само едно от подготвените детски заглавия, част от които са познати на най-малката аудитория. Сред тях са “Коледата на Мърморко“, както и “Чук и Пук“. А заедно с приказните герои радост на децата ще дарява и дядо Коледа, обясни Бочуков.

Той допълни, че освен на сцената на кукления театър, актьорите ще радват децата и по места, като в различни дни ще обиколят няколко общини в областта и ще изнесат представления в различни населени места.

Идеята е да зарадваме най-младата публика с идващите светли празници и да спазим традицията с коледната си програма, каза още Гълъб Бочуков.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button