Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Тържествена програма, шествие и много отличия белязаха празничния 24 май в Кърджали

С шествие на представителните блокове на учебните заведения в Кърджали започнаха тържествата по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.

По традиция шествието поведоха ученическият гвардейски отряд и фанфарният духов оркестър при Езикова гимназия “Хр. Ботев” и мажоретният състав при Средно училище “Отец Паисий”. Празничният ритуал се проведе пред паметника на освободителите в Градската градина.

„Винаги съм си мислил, че народ, който има празник на буквите, на словото е посочен от Господ да може да се изправя, дори да възкръсва и след най-тежките изпитания. През годините България успява не само да оцелее, а да застане със собственото си име отново на политико-географската карта на Европа. Това се дължи най-вече на дейността на многобройните дейци на словото и просвещението, които успяват да пренесат мъждукащия въглен на българския национален дух през вековете“, каза в словото си кметът инж. Хасан Азис.

Той награди 47 ученици в четири възрастови групи, представили общината на национално и международно ниво и връчи една колективна награда.

С ежегодната „Стипендия Кърджали“ бяха отличени четирима абитуриенти: Атанас Янков от Средно училище (СУ) „Отец Паисий”, Даниела Ангелова от СУ „Йордан Йовков”, Мария-Магдалена Делчева от СУ ,,П.Р. Славейков” и Нурджан Иълмаз Ибрямова от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Стипендията се дава на предсрочно приети във Висши учебни заведения дванадесетокласници, поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите

Изявени ученици бяха отличени и от Ротари клуб и Фондация „Хюсние Кяшиф“.

Празничният ден в Кърджали продължи с музикална програма, а сред официалните гости на тържествата бяха народните представители от ДПС Адлен Шевкед и Елван Гюркаш.

В навечерието на 24 май отличие получи е получил и самият кмет на Кърджали. Като преподавател в Бургаския свободен университет, на официална церемония му е било връчено свидетелство за академична длъжност „доцент по администрация и управление (публична администрация)“, казаха от пресцентъра на общинската администрация.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button