Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Занимания по шах

Занимания по шах са новата инициатива на община Момчилград в посока осмисляне свободното време на подрастващите, съобщиха от Общината

Със занимания по шах, общинското ръководство в Момчилград обогатява заниманията, с които да ангажира подрастващите и да осмисля свободното им време, казаха за БТА от общинската администрация.

Желаещите да тренират, ще бъдат обучавани от треньор по шахмат в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Те ще се учат да подреждат и местят фигурите, а по-напредналите ще мерят сили едни срещу други.

Заниманията ще се провеждат целогодишно с идеята при по-голям интерес от страна на децата и младежите на родопската община, да бъде създаден и клуб, в който да бъдат подготвяни за състезания, допълват от администрацията. От там припомнят, че към днешна дата в общината функционират пет спортни клуба, развиващи различен вид спорт.

Обучението и тренировките по шахмат ще са безплатни, записванията са от 27 ноември до 22 декември. Възрастовата група на участниците е от 6 до 14 години. Графикът за провеждане на заниманията ще бъде оповестен след приключване на записванията, а самите занятия започват от началото на следващата година.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button