Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

32 тона македонско агнешко арестува БАБХ в кланица в Кърджали

Кланица в област Кърджали ограничи вноса и дистрибуцията на трупно месо от трети страни след разпореждане на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Агенцията е извършила проверка в месодобивното предприятие и е констатирала несъответствия на данните за произхода на месото. Наличното месо в предприятието е около 32 тона. Месото е поставено под възбрана от контролните органи, до доказване на безопасността му.

В рамките на извършената проверка е издадено предписание, за доказване на съответствие на замразено агнешко месо, с произход Северна Македония, и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо, по отношение на произхода му.

Целта на предписанието е да се гарантира, че продаваното месо е в съответствие с указаните стандарти за произход. С тази мярка се осигурява високото качество и безопасност на хранителните продукти, което е от съществено значение за здравето и благополучието на потребителите.

На собствениците ще бъдат връчени два акта за установяване на административно нарушение, по отношение проследяемост на получените партиди и по отношение заблуждаваща информация за произхода на месото.

Инспекцията се извършва съвместно с експерти от Министерство на земеделието, по сигнал на най-голямата браншова животновъдна организация в България НОКА, както и във връзка със засиления контрол преди Великденските празници. Проверките в страната продължават.

Източник: www.novjivot.info

Подобни публикации

Back to top button