Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Десет ученици ръководиха община Ардино за няколко часа

За поредна година ученици от Иновативно средно училище „Васил Левски“ от Ардино заеха за няколко часа местата на кмета на общината инж. Изет Шабан, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков и началници на отдели в общинската администрация. Инициативата бе по повод 9 май – Ден на Европа и в рамките на Деня на ученическото  самоуправление.

Кметът инж. Изет Шабан посрещна „новото ръководство“ в заседателната зала на общината, където се проведе традиционната седмична оперативка. Той запозна младежите с местния ръководен екип, както и с работата им в местната власт. „Общината е отворена към младите хора и вие сте приоритет в управлението ни. Можете да се включите с идеи и предложения в културната и спортната програма на тазгодишното издание на „Дните на Ардино“, което ще се проведе през месец август, както и във всички сфери на младежките дейности”, заяви кметът инж. Изет Шабан. Той подчерта, че една от основните политики, на който залагат е да се привличат млади хора, които да останат в Ардино и да се реализират в родния си край.

По-късно единадесетокласникът Ефсун Юмеров зае мястото на кмета на общината инж. Изет Шабан, който от своя страна го запозна за процеса на управление на общината, както и със законите, наредбите, програмите, нормативните и планови документи, свързани с местното самоуправление и множеството проекти, които са реализирани и ще се реализират в бъдеще.

Останалите ръководни длъжности в общината също имаха заместници. Десетокласничката Ивайла Филипова се запозна с работата на председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям. При зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков бяха деветокласничките Вилияна Симова и Диляра Реджебова, а Пънар Билезерова беше при секретаря на Общината инж. Кемал Алиев.

Останалите ученици бяха разпределени в различни отдели и имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи. Десетокласничките Елис Мюмюнова и Нехир Касим се заеха с ангажиментите на отдел „Стопанска и икономическа политика“. Сузан Чолакова пое поста началник на отдел „Образование, култура, спорт и туризъм“. Сечил Фейзулова пое функциите на отдел

„Екология и опазване на околната среда“, а Синем Чаушева на отдел

„Архитектура, благоустрояване и общинска собственост“.

Традиционно всяка година на 9 май – Деня на Европа – СУ „Васил Левски“ провежда Ден на ученическото самоуправление, в който учениците стават учители и ръководители.

Източник: www.ardino.bg

Подобни публикации

Back to top button