Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Над две хиляди мекици бяха раздадени в Момчилград в навечерието на Курбан байрам

Повече от две хиляди мекици бяха раздадени в градския парк на Момчилград по случай днешният ден Арифе, който мюсюлманите отбелязват в навечерието на един от най-големите си мюсюлмански празници – Курбан байрам. В раздаването на мекици, превърнало се в традиция за родопския град, се включи и кметът на общината Илкнур Кязим. Тя припомни, че в същия този парк в навечерието на Великден малки и големи са боядисвали яйца, а днес отново заедно споделят празника, свързан с раздаването на мекици.

„Момчилград е един пъстър букет от етноси и ние заедно празнуваме и споделяме нашите празници и нашите софри. Апелирам най-вече към семействата – нека да възпитаваме нашите деца в този дух, за да бъде България една по-стабилна и развиваща се държава“, каза още Илкнур Кязим.

Раздаването на мекици се организира от общинската управа в родопския град със съдействието на доброволци. Инициативата съвпадна и с празничния концерт на откритата сцена в парка, в който талантите си представиха най-младите момчилградчани.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button