Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеПрепоръчани

Първи учебен ден

Близо 14 хиляди ученици прекрачиха прага на класните стаи в област Кърджали

Прага на класната стая днес в област Кърджали прекрачват малко над 13 700 ученици, като около 900 от тях – за първи път, каза Ангелина Костова, началник на Регионалното управление по образование.

През новата 2023/2024 учебна година те ще се обучават в 71 учебни заведения, които са в пълна готовност да посрещнат учениците.

Днес за 110-ти път учебната година започна и в първото светско училище в Източните Родопи – Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали.

„Горди сме, че сме наследници на първото светско училище в Източните Родопи – духовна крепост на българщината, с традиции и авторитет, пазени и доказвани повече от 110 години. Там, където има традиции и история, има и бъдеще. Историята на СУ “От. Паисий“ е неразделна част от историята на град Кърджали. Успехът ни се измерва с поколенията, получили своето образование в това училище“, каза в приветствието си към деца и родители директорът Златко Атанасов и допълни, че училището днес отваря вратите си за 1 359 ученици, от които 153 първокласници.

По традиция по-големите ученици поздравиха по-малките със свои изпълнения, а второкласниците предадоха “Ключът на знанието” на първокласниците.

Началото на учебната година бе отбелязано празнично както в училищата, така и в детските градини, където колективите посрещаха децата с приказни герои и изненади. Прага на детските градини в област Кърджали днес прекрачват малко над 4 000 деца.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button