Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Приключи изборният ден в област Кърджали

Изборният ден в 9-и МИР приключи, обяви председателят на Районната избирателна комисия Павел Гатев.

Минути след обявения финал пред сградата на театъра в Кърджали, където ще бъдат приемани изборните книжа, бяха пристигнали и първите подвижни секции. Право на глас на днешния предсрочен парламентарен вот имаха според избирателните списъци 260 960 избиратели. Те гласуваха в 497 стационарни избирателни комисии, в четири лечебни заведения и 39 подвижни секции. С машини се гласуваше в 351 от секциите.

На предходните предсрочни парламентарни избори, на 2 октомври м.г., в 9-и МИР право на глас имаха 262 115 избиратели според избирателните списъци, като правото си на глас упражниха 70 199 от тях.

В охраната на изборния процес се включиха 450 служители на МВР от всички структурни звена в областта. Сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и паспортните звена в региона работеха от 8:30 до 19:00 часа. От началото на тази седмица до изборния ден в тях са издадени 429 лични карти и 18 удостоверения за гласуване, посочиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Изборният 2 април приключи с пет жалби в Районната избирателна комисия (РИК), един задържан и една изпратена жалба в Районната прокуратура, за разглеждане по компетентност. Павел Гатев коментира, че една от жалбите, които РИК не е уважила със свое решение, ще бъде обжалвана пред Централната избирателна комисия.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button