Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Ретро парад в Момчилград

Над 60 класически автомобила от цяла България участваха във втория ретро парад в Момчилград. Проявата премина при изключителен интерес, а жители на цялата област се събраха, за да се насладят на редките возила. Сред най-аплодираните машини на градския парк са Фиат Балила и “Мерцедес 500 R”. Организатор на проявата е Община Момчилград и Ретро клуб – Момчилград. Ретро парадът е част от програмата на 14-ата Международна среща на момчилградчани.
“Когато миналата година решихме да организираме парад на класически автомобили в нашия град се питахме дали ще има интерес към събитието. Тогава в събитието участие взеха над 30 автомобили, тази година виждаме, че интересът към ретро парада значително се увеличи и вече броят на участниците надхвърля 60. Проявата в Момчилград вече е включена и в календара на автомобилните събития”, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя поздрави специално ръководството и членовете на новоучредения ретро клуб “Момчилград” и отбеляза, че ретро парада през 2022 е отключил духа и на притежателите на ретро автомобили да учредят свой клуб в града.
“Момчилград ще прекрачи границите на региона и ще продължава да се утвърждава като център за провеждане на автомобилни събития. Вярвам, че следващата година този парк няма да достигне да побере всички автомобили”, каза още Илкнур Кязим.
Специалната награда на кмета спечели Георги Христозов с “Фиат Балила”, произведен през 1934 година.
Наградата на публиката взе Кирил Николаев с “Мерцедес 500 R”, произведен през 1938 г. На първо място се класира Тенчо Ангелов с “Лотус Елан”, произведен през 1968 г. Втори стана Николай Вълчев с “Фолксваген Карман”, произведен през 1971 г. На трето място се класира Ивайло Делчев с “Алфа Ромео GT 1300”, произведен през 1972 г.

Източник: www.momchilgrad.bg

Подобни публикации

Back to top button