Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Спортист на годината

На 18 декември в Дома на културата ще бъде връчено отличието „Спортист на годината“ на община Кърджали за 2023 година. Това каза за БТА заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Тя припомни, че за приза са номинирани общо 14 спортисти в две категории – „мъже и жени“ и „юноши и девойки“. В първата категория те са петима: европейският шампион по бокс Ергюнал Себахтин; капитанът на представителния мъжки отбор по волейбол Арда Янко Ангелов; носителят на първи и втори места на европейски и държавни състезания по канадска борба за хора със сензорни увреждания Боян Касабов; двойката Георги Пройков – Галин Урумов от клуб по кану–каяк Арда Кърджали и Радостина Лулова от спортен клуб по силов трибой, която е абсолютен шампион на България.

В категория „юноши и девойки“ номинираните състезатели са девет, отново носители на различни отличия.

Номинирането е на база предложения на спортните клубове в общината, като всеки клуб има право на до две номинации. В гласуването участват както клубовете, така и представители на постоянната комисия по младежки дейности и спорт в Общински съвет, журналисти и граждани. В определянето на местата, най-голяма е тежестта на председателите на спортните клубове – 40 процента, докато тежестта на всички останали е по 20 процента.

Веселина Тихомирова припомни, че гражданите гласуват електронно, попълвайки анкета на интернет страницата на общината, като анкетата е с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас. Тя допълни, че през последните години се наблюдава все по-голям интерес от страна на гражданите да участват, като и през тази година те гласуват активно за своите спортни фаворити.

И тази година се очаква церемонията по обявяване на „Спортист на годината“ на община Кърджали за 2023, която ще започне в 17:30 часа, да предизвика голям обществен интерес.

Миналогодишните носители на отличието бяха спортистите от Арда бокс Алейна Мехмед в категория „юноши и девойки“ и Ергюнал Себахтин при „мъже и жени“.

Източник: www.kardjali.bg

Подобни публикации

Back to top button