Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Възобновиха учителската спартакиада в Ардино

Работещите в сферата на Образованието от Община Ардино, след няколко годишно прекъсване от пандемичните ограничения, под ръководството на Синдиката на Българските Учители /СБУ/ и под егидата на Кмета на Общината инж. Изет Шабан, проведоха 5-та Учителска спартакиада в местността „Трите чучура” край града. Програмата на спартакиадата предвиждаше за педагозите участие в разнородни спортни дейности, като волейбол, бадминтон, дартс, шахмат и теглене на въже.

Спортното мероприятие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Специални гости бяха м.с. по борба Рамадан Шен (Емурла) и дългогодишният специалист по борба и тенис на маса Айнур Юмер, и двамата от Горно Прахово. То бе открито от председателя на Общинската организация на СБУ в Ардино Азис Мурад. Той изрази задоволството си от масовото включване и участие на просветните дейци, което доказва още веднъж активната им гражданска позиция и е ярък личен пример пред учениците за здравословен начин на живот. Приветствие пред всички участници и гости на Спартакиадата произнесе  кметът инж.Изет Шабан, който спомена за добрите взаимоотношения на местната власт и СБУ, изрази  готовност след евентуалното приемане на държавния бюджет и договореност за индексиране на заплатите на национално ниво, да се осъществи съответната компенсация на инфлационните процеси в обществения  живот. Призова участниците да продължават с физическата активност и упражненията със спорт, за да избегнат допълнителното психическо напрежение в професионалния и обществен живот.

За най-активните, организаторите бяха предвидили купи, които заслужиха сплотените колективи на детските градини “Слънце” с директор Димитрина Александрова и този на СУ „В.Левски” спредседател на синдикалната организация Велизара Добрева, съответно най-добре представили се в комплексната надпревара в различните спортни дисциплини.

Източник: www.ardino.bg

Подобни публикации

Back to top button