Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Честване на 9 май в Крумовград

Крумовград отбеляза тържествено 9 май – Деня на победата и Деня на Европа. Честването започна с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Емил Колев Хараламбиев, жител на Крумовград загинал на фронта в Унгария. След това под звуците на фанфарния оркестър към ЦПЛР-ОДК Крумовград шествието се отправи към паметника костница на войните загинали за освобождението на Родината.

Пред паметника костница на войните, деца и възрастни изнесоха кратка програма, като програмата започна с рецитал на стихотворението „9 май“ на Дамян Дамянов от Елфиде Шериф и Атанас Коджов – ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград.

От името на кмета на общината Себихан Мехмед, поздрав по повод празника отправи инж. Абидин Хаджимехмед – заместник кмет на община Крумовград. Поздрав към присъстващите отправи и председателя на Общински съвет на българския антифашистки съюз Александар Дибеков.

С едноминутно мълчание и с полагане на венци и цветя гражданите отдадоха своята почит към всички, които показаха на целия свят как се брани Родина, дом и Отечество.

Поздрав по повод празника отправиха изпълнителите от група „Млади сърца“ към Пенсионерско дружество Крумовград и момичетата от  мажоретния състав към ПГ по транспорт „Хр. Смирненски“ гр. Крумовград.

На единствения жив ветеран от войната, Юсеин Мехмед Мемиш от с. Малък Девесил беше осигурена парична награда. С думи на благодарност за доблестната служба към Родината и с пожелания за много здраве, за бодър дух и много радостни мигове с близки и приятели, от името на кмета на общината Себихан Мехмед, бе връчена наградата и поздравителен адрес от заместник кметовете инж. Абидин Хаджимехмед, Неждие Акиф и инж. Асен Хаджиев. Те бяха придружавани в дома на Юсеин Мемиш от кмета на село Малък Девесил Славчо Каменов.

Източник: www.krumovgrad.bg

Подобни публикации

Back to top button