Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

В Кърджали бе открита фотоизложбата „Очите на Родопите“

В Арт галерия “Кръг” в Кърджали бе открита изложбата “Очите на Родопите” – експозиция от авторски снимки на  фотографите от БНР-Радио Кърджали Георги Аргиров и Мехмед Реджеб. Събитието беляза 7 години от създаването на Регионална радиостанция – Кърджали.

Изложбата включва снимки от област Кърджали, показващи живота в региона – природа, ежеднение, събития. Тя бе открита от генералния директор на БНР Милен Митев и от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

„Радио Кърджали е най-младото радио в семейството на БНР. Радиото което е призвано да обслужва аудитория в един много красив район, много интересен, комплексен и смятам се справя с тази си задача много добре. Ако е вярно, че от първите седем години зависят много неща в живота, то мисля, че колегите от радио Кърджали са поставили основите на един дълъг, пълноценен бъдещ живот и се надявам и обществеността в Кърджали също да смята така.“, каза в приветствието си Милен Митев. „Българското национално радио е обществено, то служи на обществото и именно в работата на колегите от регионалните програми това се вижда най-ясно.“, каза още той.

Значимостта на обществената медия открои и кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, който подчерта подкрепата и партньорството на Община Кърджали и останалите общини в областта с радио Кърджали. Обясни, че изложбата е чакана и комплексно тя показва как Кърджали е пример за столица на толерантността.

БТА припомня, че на 9 май 2016г. в Кърджали официално се открива деветата регионална радиостанция на Българското национално радио  (БНР) – Радио Кърджали. То започва излъчвания на честота 90.0 МХц чрез предавател на Радиорелейната и телевизионна станция на връх Стръмни рид над Момчилград, осигуряващ покритие на Източните Родопи, както и отделни райони от европейската част на Турция и Северна Гърция.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button