Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Февруари – Месец на Америка в Кърджали

На 6 февруари с лекция „Перспективи в развитието на българо-американските отношения 120 години по-късно“ на депутата Валентин Тончев, в залата на Бизнесинкубатора от 11 часа, ще бъде открито  14-тото издание на форума “Февруари – Месец на Америка в Кърджали”. Той традиционно се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ със съдействието на Община Кърджали и посолството на САЩ.

Това обявиха на пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и председателят на Дружеството „Приятели на САЩ” Валентина Иванова.

Сред проявите, включени в рамките на месеца на Америка в Кърджали, са среща с Георги Господинов и Анжела Родел, спечелили наградата Букър – пример за истински българо-американски творческия тандем, вечер на американския блус с Васко Кръпката.

По време на форума ще се проведе традиционният Конкурс за превод за 10, 11 и 12 клас заедно с Комисия „Фублрайт” като председател на журито е Анжела Родел.

Ще бъде представено поредното издание на вестник „Приятели плюс“, създаден от децата в школите на ОДК.

Друга проява е представянето на интернет игра „Какво знаем за президентите на САЩ“ на английски език. Тя е създадена от ученици от Средно училище с математическа насоченост „Отец Паисий”–Кърджали и ще бъде демонстрирана в училището и в Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Друга традиционна проява в рамките на Месеца на Америка в кърджали е радиопредаването в програмата на Общинско радио Кърджали от поредицата „Легенди на американския джаз“. Тази година то е на тема „Саксофонът и най-добрите американски изпълнители”.

Това са само част от проявите в рамките на форума „Февруари – Месец на Америка в Кърджали”.

Припамняме, че в предишни издания са участвали президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси, евродепутатът Илхан Кючюк, американската джаз певица Джанис Харингтън, арх. Димитър Андрейчин, директорът на БТА Максим Минчев, бившият консул на България в Чикаго Иван Сотиров и др .

Източник: www.kardjali.bg

Подобни публикации

Back to top button