Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Кметът на Ардино откри деветметрова панорамна площадка

Панорамна площадка за наблюдение на меандрите на язовир „Кърджали“ при устието на река Боровица до ардинското село Рибарци бе открита с тържество днес. Лентата преряза кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

С дължина от 9 метра, съоръжението е проектирано да побира до 100 посетители. Меандрите на язовир „Кърджали“ са един от приоритетните туристически обекти в общината, заедно с Дяволския мост, Орлови скали и Музея на тютюна.

„Ние сме на площадка, която се извисява над меандрите, отсреща на скалите се намира крепостта „Патмос“, а като погледна нагоре виждам връх Бездивен – все места, които си заслужава да бъдат видени“, каза в словото си при официалното откриване на обекта инж. Изет Шабан. Той подчерта важността на новата придобивка от гледна точка на развитието на туризма, на безопасността на посетителите – туристи и фотографи, които досега слизаха по скали, за да се любуват на гледката, а сега имат изнесена 9-метрова рампа.

Кметът анонсира, че освен съоръжението, част от пътищата в района, които досега не са били включени в списъка на четвъртокласната пътна мрежа, вече са вписани и ще може да се кандидатства за тяхното ремонтиране. Пред журналисти кметът обясни, че една част от пътищата в общината не са отразени по кадастрални карти и заради това Общината не може да разчита на финансиране за тяхното поддържане.

Освен ремонт на пътищата, част от програмата на Общината за развитие на туризма включва и поставянето на допълнителни информационни табели за туристическите обекти. А в рамките на новия мандат, желанието на общинското ръководство е да бъде факт кабинков лифт от село Стар Читак до крепостта „Патмос“, като общинското ръководство ще ангажира археолози, които експертно да кажат възможностите за реставрация и консервация на крепостта.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button