Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Нов завод в Джебел

Президентът Румен Радев щe участва в откриването на нов високотехнологичен завод на водеща компания в машиностроенето в Джебел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще се срещне с представители на ръководството на дружеството, ще разгледа производствената база и ще произнесе слово. Преди това президентът ще разгледа завода на компанията в Кърджали.

Компанията е специализирана в проектирането и производството на хидравлични цилиндри с широко приложение в машинопроизводството за селското стопанство, строителството, автомобилостроенето. В нея към момента са заети близо 600 души, а с откриването на новия завод се очаква да бъде разширен обемът на производство, да бъде внедрено ново оборудване и технологии, и да бъдат открити нови работни места.

В община Кърджали са били най-много одобрените и финансирани европроекти през програмния период 2014-2020 г. – 254 на стойност близо 63 млн. лв., 53 млн. лв. от тях са безвъзмездна помощ, каза Дора Христова, ръководител на Областния информационен център в Кърджали по време на местна конференция по проект “Европа в България: Общо бъдеще” в Националния пресклуб на БТА в родопския град на 20 юни.

Община Кърджали има амбиции да реализира европейски проекти за над 607 млн. лева през следващия програмен период, каза тогава Надя Цветкова, началник отдел “Стратегическо планиране и управление на проекти”. Тя коментира, че приоритетите са образование, туризъм, бизнес и икономическо развитие. Относно реализирането на проектите по новия програмен период Цветкова изрази мнение, че държавата може да намери начини за облекчаване на административната тежест.

Източник:  www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button