Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт

Кърджали бяга

Повече от 100 състезатели се включиха в първото издание на „Кърджали бяга“

Общо 130 състезатели на различна възраст се включиха в първото издание на “Kardzhali run” (Кърджали бяга), чийто старт бе даден в парк Простор.

Спортната надпревара бе посветена на Международния ден на спорта. В зависимост от своята възраст и възможности, състезателите се надпреварваха по четири трасета, като най-много желаещи имаше за 10 километровото трасе, достигащо природния феномен „Каменната сватба“ и обратно – 80 души.

Най-малките участници, близо 20 на брой, бягаха по трасе от 500 метра. Имаше трасета от километър и от километър и половина.

Всеки участник получи медал, а за победителите в различните маршрути имаше купи.

„Искам да ви поздравя за смелостта да участвате в състезанието. Тези, които са участвали, са показали, че са смели и са решени да победят. Това вече е много сериозно.“, каза на състезателите кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис.

Той връчи отличията на победителите и им пожела нови и нови успехи.

Организатор на състезанието бе община Кърджали, в лицето на общинското предприятие “Паркинги, гаражи и зони за паркиране”, в партньорство с БЧК. От общинското предприятие изразиха намерение проявата да се превърне в традиционна за града.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button