Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Полицейският участък в Джебел отново става Районно

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, полицейският участък в град Джебел става Районно управление (РУ), съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

В управлението ще работят 30 служители, разпределени в оперативна дежурна част, група „Криминална полиция“, група „Охранителна полиция“ и за административно обслужване на гражданите.

За началник на управлението от днес е назначен главен инспектор Хасан Хасан. Той е завършил бакалавърска степан по специалността „Публична администрация“ в Техническия университет в Габрово и магистърска степен в областта на националната сигурност в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В системата на МВР е постъпил през 2001 година – в Районното управление в Кърджали, където е преминал през различни длъжности в охранителна и криминална полиция. Последната позиция, която е заемал, е началник на група „Криминална полиция“ в РУ-Момчилград.

Предстоят бързи организационни и кадрови мерки за пълноценното функциониране на Районното управление в Джебел, допълниха от пресцентъра на полицията.

БТА припомня, че на 27 май 2022 г., със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи, съществуващото районно управление в родопския град бе преобразувано в участък. Промяната бе във връзка с реформите в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР. Преструктурирането предизвика недоволство сред местните хора, а Общинският съвет гласува протестна декларация.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button