Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Стари градски шлагери ще прозвучат в Кърджали

Стари градски шлагери ще прозвучат в тазгодишното издание на празника на виното, който Домът на културата в Кърджали организира на 14 февруари. Мотото на развлекателната програма с конкурсен характер е „Зарежи Трифоне, зрежи, па вито хоро поведи!“, каза за БТА директорът на културната институция Марияна Ликова.

След като през  2023 г. бе възобновен конкурсът за най-добро вино, тази година майсторите винари ще могат да претендират за преходната статуетка, участвайки със своята реколта 2023. Записването за конкурса ще бъде от 12 до 14 февруари на обяд, като участниците трябва да занесат и моста от половин литър, която ще бъде оценена от компетентно жури.

Освен отличията за най-добър винар, от Дом на културата са предвидили и утешителни награди като отличие за омайно вино, вълшебен вкус вино, страстно вино, каза още Марияна Ликова.

Тя допълни, че част от програмата ще бъдат и изпълнения на самодейците, битовият оркестър и музикалният театър при Дом на културата, както и група от местни изпълнители на стари градски шлагери. Между изпълненията са подготвени конкурси за най-добър певец, за най-добра наздравица и най-добър пияч.

Празникът за Трифон Зарезан е съвместна инициатива с Община Кърджали. Началото ще бъде дадено в 17:30 часа на площада пред Дома на културата.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button