Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Симфониета-Видин гостува в Кърджали

Симфониета-Видин и Кристиана Луизу, в компанията на Марио Николов и солистите на Музикалния театър от Дома на културата в Кърджали, ще зарадват със съвместен концерт любителите на класическата музика от родопския град. Това каза за БТА директорът на Дома на културата Марияна Ликова.

Тя уточни, че поканата е от нейна страна, благодарение на приятеля на културната институция Марио Николов, взел участие и в юбилейните концерти на Дома на културата през изтеклата година.

„За нас е комплимент да сме с видинската симфониета на една сцена, а идеята за поканата е да удовлетворим интереса на нашата публика към класическата музика“, каза Ликова.

В концерта „В света на оперетата и мюзикъла“ ще бъдат представени най-популярните арии, дуети и ансамбли из оперети и мюзикъли от Шраус, Калман, Лехар, Абрахам. В него на сцената на Дома на културата на 10 февруари ще излязат Кристиана Луизу, Марио Николов, Дора Точкова, Иванка Христева, Радостина Желева и Юксел Юсеин. Диригент е Петър Димитров.

За чаканото събитие тенорът Марио Николов написа в профила си във фейсбук: „В годината на моя творчески юбилей си обещах да зарадвам с концерти публиката в различни градове в България, с които по някакъв начин е свързан моят творчески път. В Кърджали винаги гостувам с удоволствие и благодарност за топлия прием от страна на прекрасната публика, приятелите и колегите от града. Това е град с традиции в оперетното изкуство, свързано с имената на поколения артисти.“

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button