Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеопазванеНовиниПрепоръчани

Увеличение на случаите на варицела

Увеличение на случаите на заболели от варицела отчитат от Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Само за миналата седмица са регистрирани 47 заболели от варицела и 5 от скарлатина при регистрирани 9 на варицела и 7 на скарлатина през предходната, става известно от публикуваната информация за заболеваемостта в региона.

„Основно регистрираните случаи са в детски градини. Най-много са те в Кърджали – 19 случая, и в Момчилград – 13 случая“, каза за БТА директорът на РЗИ – Кърджали д-р Виктор Кирчев.

По думите му завишаването на случаите е обяснимо и очаквано, тъй като варицелата е бързоразпространимо заболяване и се предава лесно, когато има повече хора в затворени помещения, както е при децата в детските градини в зимните месеци. Д-р Кирчев обясни също, че групите със заболели са под карантина.

Той припомни, че варицелата е заболяване, към което се придобива имунитет, и е за предпочитане да бъде преболедувано в по-ранна детска възраст заради по-лекото му протичане тогава и създаването на траен имунитет.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button