Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Възстановена туристическата инфраструктура

Изцяло е възстановена туристическата инфраструктура на един от символите на Момчилград – лесопарка “Момчил юнак”, съобщиха от общинския пресцентър. Средствата бяха осигурени след спечелен проект на общината по Програмата за развитие на селските райони.

Дейностите включваха ремонт на дългата 170 метра стълбищна алея, площадките и изграждане на модерно LED осветление. В атракция за посетителите се превърнаха атрактивно изрисуваните 868 стъпала, които свързват “Момчил юнак” с града. Те бяха изцяло обновени, както и площадките с обща площ от 650 квадратни метра. Проектът включваше още цялостно възстановяване на алейното осветление и парапетите по цялото трасе. Освен това бяха поставени нови пейки и кошчета за смет. За да бъдат възпрени вандалски прояви, са монтирани камери за денонощно видеонаблюдение.

Лесопарк “Момчил юнак” е създаден през 1976 година и е любимо място за разходки и отдих на жителите на града. Наблизо е построен параклисът “Свети дух”, край който се състои ежегодният общоградски събор, на който се дава курбан за здраве.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button