Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Екология
Популярно

За Деня на земята в Парк „Простор” се монтира шишеяд с формата на земното кълбо

За Деня на земята в Парк „Простор” се монтира шишеяд с формата на земното кълбо. Той представлява инсталация, която е предназначена за събиране на пластмасови бутилки, които ще се предават за рециклиране. С формата, която е избрана- земното кълбо, се цели да се предизвикат хората да го използват максимално често.

Приканваме гражданите и гостите на гр. Кърджали да използват съоръжението, като в същото време го пазят. Защото да опазим природата от отпадъци е една от основните цели на човечеството.

Пластмасата е свързана с много проблеми, с които природата, океаните и животните се сблъскват. Повечето пластмасови продукти се разграждат повече от 400 години или не се разграждат изобщо.

През последните години пластмасата стана неразделна част от нашето ежедневие. Рециклирането на пластмасата е част от процеса на оползотворяване на отпадъци или остатъци от пластмаса и преработката на материалите във функционални и  полезни продукти.

Източник: www.kardjali.bg

Подобни публикации

Back to top button