Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеТОП новини
Популярно

Изявени учители от област Кърджали получиха отличия от МОН в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май общо осем преподаватели от област Кърджали бяха удостоени с отличие на Министерството на образованието и науката (МОН). Те получиха грамоти „Неофит Рилски“ за своята дейност и принос в системата на образованието. Благодарствено писмо от министър проф. д-р Сашо Пенов пък получи директорът на Средно училище „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров, за високи резултати в професионалната дейност и принос в развитието на българското образование. Кърджалийският директор бе номиниран за ежегодната награда „Св. Иван Рилски“.

Отличията бяха връчени в Регионалния инспекторат по образование от началника му Демитра Спасова.

„24 май е уникален по рода си, защото на този ден празнуваме своята духовност като нация. 24 май е денят, в който с химна „Върви, народевъзродени“ се прекланяме пред силата на българското слово и отдаваме почит и се прекланяме пред великото дело на солунските просветители – светите равноапостоли братята Кирил и Методий, и техните ученици“, каза в обръщението си към отличените Демитра Спасова, началник на Регионалното управление по образование.

Тя им честити предстоящия Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Благодари им за труда, който полагат в трудните за образованието времена, и подчерта, че професията учител е мисия.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button