Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

В МОМЧИЛГРАД ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА ЖИВОТА НА НУРИ АДАЛЪ

Документалният филм за живота и дейността на един от най-изтъкнатите дисиденти у нас Нури Адалъ „Неугасващият факел“ ще бъде представен за първи път в Момчилград на 21 юли от 17:30 ч. в читалище “Нов живот”. Негов автор е писателят и журналист Мехмед Тюркер, който е родом от момчилградското село Синделци. По време на т. нар. възродителния процес творецът е репресиран от тоталитарния режим. Изселва се в Турция, където живее и в момента.
Филмът „Неугасващият факел“ проследява житейския път на нас Нури Адалъ на фона на историческите събития по време на комунистическия режим в България. Борецът за права и свободи е известен още като българския Нелсън Мандела. Той прекарва 23 години от живота си по затворите заради съпротивата му срещу тоталитаризма. През 2000 година Адалъ е удостоен със званието почетен гражданин на община Момчилград. Напуска този свят през 2004 година.

Източник: www.momchilgrad.bg

Подобни публикации

Back to top button